Veelgestelde vragen bij Rent Event

Welke etiquette geldt er bij het dekken van feesttafels?

Niets zo fijn als het geven van een feestje. De feesttafel zal hierbij een heel belangrijk element gaan vormen. Hoe je die aankleedt en welke stijl je kiest, is heel persoonlijk en dient te passen bij de rest van het feest. Maar bij het dekken van een feesttafel is het wel zo gemakkelijk om rekening te houden met de basis etiquette. We sommen er alvast enkele voor je op zodat jij vlot aan de slag kan.

Bij de borden zijn er wel meer zaken om rekening mee te houden.

Om te beginnen kies je best voor onderborden voor een mooi gedekte tafel ook tussen de gangen door.
Die onderborden voorzie je van een mooi gevouwen servet en kleine bordjes voor extra’s.
Zorg ervoor dat de borden op voldoende afstand van elkaar staan zodat iedereen voldoende ruimte heeft aan tafel en dus niet te krap bijeen gaat zitten.

Ook het bestek vraagt de nodige aandacht.

Zo dien je er uiteraard in de eerste plaats voor te zorgen dat voor elke gang het nodige bestek voorzien is rondom het bord. Hierbij wordt altijd van buiten naar binnen gewerkt in volgorde zoals je ze eerst nodig hebt. Vorken komen hierbij links van het bord te liggen en messen rechts met grote lepels ernaast. Kleine lepels en vorkjes krijgen dan weer een plaatsje bovenaan het bord.

Maar ook voor de glazen zijn vaste plaatsjes voorzien.

Alle glazen komen rechts van de borden te staan en opnieuw dient het aantal gelijk te zijn met het aantal verschillende soorten drankjes die voorzien zijn. En ook hier geldt dat ze geplaatst worden in volgorde van gebruik, met deze die je eerst gaat gebruiken van buiten.

Met deze tips kan je alvast aan de slag. Vergeet ten slotte niet om tijdig je tafels te huren, feesttafels te huren, statafels te huren. Voor verhuur van tafels en stoelen ben je bij Rent Event aan het juiste adres. Maar we helpen je ook met plezier verder voor alle tafelmateriaal en tafeldecoratie. Neem daarom alvast snel een kijkje op onze website of contacteer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.