Kiezen voor professioneel verhuur van tafels en stoelen

Wanneer je kiest voor verhuur van tafels en stoelen voor je feestje zijn de keuzemogelijkheden eindeloos. Er zijn wel enkele zaken waar je rekening kan mee houden, en zeker bij de stoelen aangezien je toch zal willen dat je gasten comfortabel kunnen zitten.

Welke keuze bij verhuur van tafels en stoelen

Tafels en stoelen dienen op elkaar afgestemd te zijn, zowel op gebied van stijl als comfort. Daar houden wij bij Rent Event rekening mee in ons aanbod bij verhuur van tafels en stoelen. Bij het bepalen van welke stoelen je zal kiezen, zijn er heel wat zaken waar je rekening kan mee houden. Zo zijn er de afmetingen, de ergonomie en de eenvoud in onderhoud die we hier even verder zullen bespreken.

De juiste afmetingen bij verhuur van tafels en stoelen  

Wanneer je kiest voor verhuur van tafels en stoelen voor je feest, is het steeds van belang om er op toe te zien dat je gasten op een aangename manier aan tafel te kunnen zitten. Hierbij speelt de keuze aan stoelen een grote rol. Voor een tafelstoel bedraagt de gemiddelde zithoogte 40 tot 45 cm. Wanneer je kiest voor stoelen met armleuningen is het van belang om er op toe te zien dat de armleuningen onder de tafel passen. Het is de bedoeling dat de stoel onder de tafel kan geschoven worden, zowel om comfortabel te kunnen zitten als om de stoelen mooi onder te tafel te kunnen plaatsen.

De ergonomie van een stoel bij verhuur van tafels en stoelen  

Aansluitend bij de afmetingen van een stoel is ook de ergonomie van een stoel van belang wanneer we beroep doen op verhuur van tafels en stoelen. Rekening houdende met de ergonomie van een stoel, en zeker die van een bureaustoel, is vooral de zithoogte van belang. Zo dient men tijdens het bureauwerk de voeten plat op de grond te kunnen laten steunen, waarbij de zithoogte wordt ingesteld op knieholtehoogte. Omdat langdurig zitten in dezelfde houding belastend is voor de rug, dient de bureaustoel voorzien te zijn van bewegingsmechanismen voor een kantelende zitting en kantelende rugleuning. Ook de armsteunen zijn best verstelbaar zodat ze voor iedereen perfect kunnen passen. Vooral de lengte van de armsteunen spelen hierbij ook een rol. De afstand tot de voorste rand van de zitting moet voldoende zijn om de stoel onder de tafel te schuiven en zo dicht bij het werk te kunnen zitten. Vaak worden hiervoor de armleuningen te laag geschoven om toch onder de tafel te passen. Daarom is ook de tafelhoogte van belang.

Aandacht voor gevorderde ergonomie van een stoel bij verhuur van tafels en stoelen  

Voor de ergonomie van bureaustoelen bestaat zelfs een Europese norm 1335 (2000) die de minimumafmetingen bepalen voor drie soorten bureaustoelen. Echter kennen de Nederlanders en de Belgen grotere afmetingen dan de doorsnee Europeaan. Wij beschouwen de Europese norm dan ook als allerminimum en gebruiken de nieuw opgestelde Nederlandse richtlijnen uit de NPR 1813 als optimum. We vergelijken even de verschillende standaarden uit de NBN-En 1335 met de standaarden uit de NPR 1813. Zo bedragen de minima voor de zitting van een bureaustoel voor de hoogte tussen de 40 en 51 cm tegenover tussen de 41 en 55 cm, voor de breedte meer dan 40 cm, voor de diepte tussen de 40 en 42 cm tegenover tussen de 38 en 48 cm, en voor de inclinatie tussen de -2 graden tot -7 graden tegenover tussen de -7 graden tot +3 graden. Zo bedragen de minima voor de rugleuning van een bureaustoel voor de hoogte meer dan 36 cm tegenover meer dan 37 cm, voor de breedte meer dan 36 cm tegenover tussen de 36 en 46 cm, voor de lage rugsteun tussen de 17 en 22 cm tegenover tussen de 17 en 23 cm, en voor de inclinatie meer dan 15 graden kantelbaar. Zo bedragen de minima voor de armsteunen van een bureaustoel tussen de 20 en 25 cm tegenover tussen de 20 en de 30 cm, voor de breedte meer dan 4 cm tegenover meer dan 5 cm, voor de tussenafstand tussen de 46 en 51 cm tegenover tussen de 36 en 51 cm, voor de lengte meer dan 20 cm, voor de afstand tot de zitrand meer dan 10 cm tegenover meer dan 20 cm. Wanneer we beroep doen op verhuur van tafels en stoelen is dat echter meestal voor een feestje en zal dergelijke vergevorderde aandacht voor ergonomie minder noodzakelijk zijn.

Ook bij verhuur van tafels en stoelen verdient het onderhoud extra aandacht 

Afhankelijk van de gebruikte materialen zal een stoel meer of minder intensief onderhoud vragen. Een goed onderhoud van de stoelen zorgt ervoor dat de stoelen langer mooi blijven en een langere levensduur hebben. Afhankelijk van het materiaal van de stoel is er een ruime keuze aan onderhoudsproducten. Zo zullen houten stoelen de nodige producten vragen voor reiniging en onderhoud, maar ook leder en stof heeft een eigen verzorging nodig. Door preventief de materialen van de stoel te behandelen, kunnen deze ook beter gereinigd worden. Daarnaast bestaat een bureaustoel uit allerlei bewegende onderdelen die ook goed onderhouden dienen te worden. Hierbij hoort ook het smeren van de onderdelen en het vervangen van stukken die defect zijn. Bij Rent Event zien wij toe op een goed onderhoud van de materialen bij verhuur van tafels en stoelen. Zo mag je steeds rekenen op de beste meubelen voor jouw feestje. Neem dus zeker contact op met Rent Event als je wil feestmateriaal huren. Dan denken we zowel aan tafels huren, statafels huren als verhuur van tafels en stoelen samen. Alles is mogelijk met de feestverhuur diensten van Rent Event. U kan bij ons terecht voor professioneel verhuur van feestmateriaal en origineel feestverhuurDoe daarom steevast beroep op Rent Event voor al je feestverhuur voor elk feest.