Tafels huren en versieren met de leukste tafelaankledingen

Je geeft een feestje en zal hiervoor tafels huren. De tafelaankleding is hierbij erg bepalend. Een mooi gedekte tafel zal je gasten sneller uitnodigen deel te nemen aan het feestgebeuren. Met een leuke tafelaankleding gaat het diner gewoon nog eens zo lekker smaken.

Tafels huren en aankleden volgens de etiquette

Bij de tafelaankleding kan je rekening houden met enkele etiquetteregels. Deze zijn verschillend en afhankelijk van het event. Wanneer je wil tafels huren bij Rent Event geven we je hier graag alvast enkele tips voor mee. Kandelaars en bloemstukken aan tafel mogen nooit op ooghoogte staan, aangezien deze het gesprek tussen de gasten dan zal blokkeren. Alle tafelbenodigdheden kennen ook hun eigen plaats, iets waar elke cateraar zich steeds goed van bewust is en je dus kan bij helpen. Bij het plaatsen van het tafelservies aan tafel bestaan er reeds algemene uniforme regels volgens de etiquette. Alle tafelservies wordt steeds van buiten naar binnen geplaatst, in volgorde van welke stukken eerst gebruikt zullen moeten worden. Welke onderdelen op de tafel komen te liggen, zijn natuurlijk ook afhankelijk van wat precies geserveerd zal worden. Ook voor de afstand van het tafelservies ten opzichte van elkaar zijn er bepaalde regels. Eén van de zaken die niet vergeten mag worden bij de tafelaankleding, is het plaatsen van een klein bordje met mesje voor het smeren van een broodje. Zaken om rekening mee te houden zodra je gekozen hebt voor tafels huren.

Tafels huren en versieren in verschillende stijlen 

Tafels huren en deze vervolgens klaarmaken voor je gasten biedt tal van mogelijkheden. De barokstijl kent opnieuw meer populariteit dankzij haar levendigheid en elegantie. In deze stijl wordt gekozen voor gebruik van zilver bestek, verzilverde onderborden en kristallen glazen. Voor een hedendaagse uitstraling kan dan weer gebruik gemaakt worden van elegante en sobere kleuren zoals zwart, wit, grijs en bruin. De royale stijl wordt dan weer vooral gekenmerkt door de klasse die ze uitstraalt. Zilveren bestek, kristallen glazen en duur porselein zorgen voor een perfect koninklijk gedekte tafel. Wanneer een traditionele uitstraling gewenst is, kan er gekozen worden voor rood. Deze stijl is perfect voor tijdens de eindejaarperiode en met de traditionele feesten. Een trendy stijl wordt dan weer gekenmerkt door gebruik van lichte zachte neutrale kleuren en vierkante vormen. De gekozen stijl aan tafel kan gaan van heel klassiek tot hypermodern. Belangrijk hierbij is dat de sfeer aan de tafels helemaal past bij de rest van de feeststijl.

Leuke tips bij tafels huren en aankleden voor je feest 

De tafel kan op verschillende manieren versierd worden en de tafelversiering kan in verschillende stijlen. Voor een natuurlijke look kan je bijvoorbeeld werken met takken en bloemen. Met een tafelloper ziet een tafel er ook heel snel aangekleed uit. Een tafelkleed zorgt voor een feestelijke look van de tafel. Wanneer je kiest voor een linnen of katoenen tafelkleed zorgt dit voor een chique en luxueuze uitstraling. Met sfeerverlichting wordt steevast de juiste sfeer gecreëerd. Ook met de servetten kan je kiezen voor originele creaties en kan je zo een eigen toets geven aan de tafeldecoratie. Met een origineel tafeldecoratiestuk in het midden van de tafel kan je je creativiteit vervolgens helemaal los laten. Vraag gerust raad aan Rent Event wanneer je ervoor gekozen hebt om tafels te huren voor jouw feest. Met een mooie tafelaankleding wordt je feest een originele gebeurtenis waar nog lang over gepraat zal worden.

Nieuwste trends in tafelaankleding bij tafels huren

Rent Event is het adres om tafels te huren en is bovendien steeds op de hoogte van de laatste nieuwe trends op gebied van meubilair en tafelaankleding. Momenteel wordt veel belang gehecht aan gezelligheid en er wordt ook vaak gekozen voor een back-to-basics aankleding. Door daarnaast verschillende materialen met elkaar te combineren, kan een persoonlijke toets gegeven worden aan de tafels. Maar ook kleurgebruik kan een rol spelen in de sfeer aan tafel. Een groene tafelaankleding zorgt voor een gastvrij gevoel dat energie geeft aan de gasten. Een oranje tafelaankleding zorgt voor een leuke en moderne look die echter wel wat stresserend kan ervaren worden. Een zwarte tafelaankleding geeft steevast een luxueuze en verfijnde uitstraling. Een gele tafelaankleding wordt als speels en vrolijk ervaren en is hierdoor goed om een boost te geven. Een rode tafelaankleding wordt geassocieerd met romantiek en creativiteit. Een blauwe tafelaankleding wordt als rustig en ontspannen ervaren. Een bruine tafelaankleding is eerder neutraal en traditioneel en kan goed gecombineerd worden met andere kleuren. Een witte tafelaankleding voelt dan weer luxueus en een tikkeltje zakelijk aan. Welke sfeer zal jij creëren op je feestje? Doe alvast inspiratie op en bekijk het mooie aanbod aan tafels bij Rent Event wanneer je wil tafels huren. Reken op de feestverhuur services van Rent Event wanneer je wil tafels huren, statafels huren of als je kiest voor verhuur van tafels en stoelen voor je feest of evenement. Maak kennis met ons professioneel verhuur vanfeestmateriaal en ons origineel feestverhuurDoe daarom steevast beroep op Rent Event voor al je feestverhuur voor elk feest.